Sobe traditionale

Model Revò

 

Sobele Sfruzzesi

Sobe Venturi produce in mod fidel sobele sfruzzesi, nascute in cuptoarele ceramistilor din Sfruz, localitate din Trentino.

Lucratorii fabricau inca din anii 700, anumite informatii arata ca le fabricau inca din anii 500, datorita ceramistilor faentini ajunsi la cuptuarele sfruzzesi. Astfel naste un produs functional frumos deci foarte cerut. Ceramica din Sfrunz a fost cautata in major parte incepand din anii 700 pana la ultimii anii din 800.

Sobe Venturi sustine pe cei ce se  dedica la mentinerea istoriei a acestei arte,asociatia “Antiche fornaci di Sfruz”, care se dedica la mentinerea in viata ale abitudinilor sale de lucru.

E obligatoriu amintire Memmo Caporilli, cel ce a redat, cu o mare lucrare de cercetare precisa, o carte intitulata “L’arte del calore”, adevarat punct de referinta pentru constructorii si iubitorii de aceasta arta.

Sobe Venturi pastreaza si protejeaza propriile cunostinte, care sunt cu exactitate aceleasi cu ale ceramistilor din acea epoca: de la arta olarului pentru a fabrica primele si antice placi cave sau semicilindrice pentru a mari suprafata de schimb termic; de la arta de a imprima la amprenta chiar si a modulelor de masura exceptionala, metoda folosita de ceramistii sfruzzesi din acea epoca; de la reologia refractarilor cu impastari de formulare proprie; de la reologia smalturilor, care inca macina si pigmenteasa cu diversi oxizi; de la folosirea topitorilor din acea epoca si aplicatiile pentru "verde sfruzzese"; sobe Venturi pastreaza si protejeaza proprile lucrari de pictura.

Soba Model Revò este reproducerea fidela facuta de Sobe Venturi, al sobei sfruzzese din 1753, care inca ieste prezenta in Calelul lui Maffei in Rev, localitate in Trentino. Una din cele mai frumoase dovezi de acest tip de soba de productie sfruzzese.

Video cum se gătește cu lemne

Entra